tirsdag 5. mai 2009

En fremtid i høy hastighet

Kunne du tenke deg å bruke bare 25 minutter på en strekning som i dag tar 1 time med tog/bil? Hva med en dagstur til Gøteborg uten problemer? Forhåpentligvis vil ikke bare fly kunne gi oss slike muligheter, med sitt massive utslipp av miljøgiftige gasser og sine kvelende høye priser. Norsk bane AS har funnet løsningen vi trenger. Et høyhastighetstog.


Norsk Bane har i samarbeid med Deutche Banen International GmbH kommet frem til at det er fullt mulig med et tog i Norge som kan konkurrere med fly. Du kan gjerne si:

"Kostnadene vil jo bli skyhøye, dette har jo Norge ikke råd til!"

Da vil jeg gi deg et klart svar; hvorfor skal ikke Norge ha råd til å bygge ut en slik togbane hvis Tyskland, Frankrike, Taiwan og Japan osv. har penger nok? Er det så skremmende å bruke penger på et velfungerende kollektivt trafikksystem? Et miljøvennlig tilbud for alle pendlere som bruker ekstremt mye penger på flyreiser, et raskere tog for alle ungdommer uten bil og scooter, og en mulighet for å kutte ned på Norge's skyld ovenfor klimakrisen. Tenk deg hvor mange færre trafikkulykker som ville oppstått ved at flere tok toget!


Dette er fremtiden hvor du kan hoppe på et tog, betale ca. 300 kr og ta toget fra Lillehammer til Oslo på 1 time (m/ god samvittighet siden du reiser kollektivt).

Spørsmålet mitt er;

Hvem kan vel være imot et slikt fremskritt?


2 kommentarer:

  1. Kjempe bra skrivi. Så enig, så enig. Takk for bra møte i går:)

    SvarSlett
  2. Takk takk! Ble liksom litt inspirert av det møtet da! :) Jeg hadde virkelig ikke forestilt meg at mulighetene var så store :D Takk for et fint møte, ja ^^

    SvarSlett